Vedeli ste, že cesnaková polievka so zázvorom môže bojovať s prechladnutím, chrípkou a dokonca aj s norovírusom? Je zložená z 50 strúčikov cesnaku, cibule, tymianu a citrónu, to je mocná kombinácia, ktorá zničí akýkoľvek vírus, ktorý vstúpi do tela. Cesnak je úspešný v ničení vírusov vďaka alicínu.
Úžasné výhody alicínu
Podľa nedávnej správy Washington University je cesnak 100-násobne účinnejší než dve najobľúbenejšie antibiotiká na kontrolu chorôb.
Alicín je zlúčenina, ktorá znížuje hladinu cholesterolu a krvného tlaku, ale tiež pomáha zabrániť tvorbe trombov. Cesnak tiež znižuje riziko zablokovania tepien (aterosklerózy). Poradí si s vírusmi a baktériami, ktoré sú zodpovedné za chrípku, nachladnutie a bolesti uší. Dokonca funguje proti hnačke a ďalším zažívacích ťažkostiam. Napokon mnohé štúdie ukazujú, že cesnak môže zabrániť vzniku rakoviny.
Ako tvrdia vedci, chemická látka alicín je už dlho známa pre svoje antibakteriálne a antimykotické vlastnosti.
Cesnak ako liek na chrípku a 22 ochorení
Cesnak používali už aj starí Egypťania, a to na liečbu viac ako 22 ochorení . Rovnako i starí Gréci ním liečili ochorenia krvi, lepru a pomáhal tiež zbaviť sa nepríjemných pocitov na koži bodnutej hmyzom. V stredoveku bol cesnak vo veľkej miere používaný na liečenie rán a zabránenie šírenia infekcie.
Do kín prichádza príjemná letná romantická komédia s Vicou Kerekes v hlavnej úlohe
Aj vedci z floridskej univerzity zistili, že konzumácia cesnaku zvyšuje počet T-buniek v krvnom riečisku, ktoré sú rozhodujúce pre zlepšenie imunity a boj proti vírusom.
Odborníci z Kalifornskej univerzity zistili, že alicín funguje ako silný infekčný „vrah“. Okrem toho tiež zlepšuje prietok krvi a pomáha pri liečbe vysokého cholesterolu a podobných kardiovaskulárnych problémov.
V austrálskej štúdii minulý týždeň v časopise European Journal of Clinical Nutrition bola zverejnená štúdia, ktorá zistila, že používanie cesnaku v pravidelných intervaloch pomáha znižovať vysoký krvný tlak.
V roku 2007 zubári v Brazílii zistili, že oplachovanie ústnej dutiny cesnakovou vodou ničí mikróby zodpovedné za zubný kaz a ochorenie ďasien.
10 varovných signálov, že vaša pečeň nefunguje správne. Pozor! Tieto toxíny sa hromadia vo vašich tukových tkanivách
Vylepšený recept na cesnakovú polievku
Zloženie:
25 neošúpaných strúčikov cesnaku
25 ošúpaných strúčikov cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice masla
3 a pol šálky rastlinného vývaru
1a 5 lyžičky čerstvého tymianu
2 šálky nakrájanej cibule
1/2 šálky čerstvého postrúhaného zázvoru
1/2 čajovej lyžičky mletej kajenskej papriky
4 plátky citróna
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° a vložte 25 neošúpaných strúčikov na malý plech na pečenie. Posypte morskou soľou, pokvapkajte olivovým olejom. Prikryte alobalom a pečte asi 45 minút. Cesnak vyberte z plechu a dajte ho do menšej misy.
Maslo roztopte na strednom ohni a pridajte tymian, cibuľu, zázvor a kajenskú papriku . Smažte asi 6 minút a potom do panvice pridajte 25 strúčikov neošúpaného cesnaku a cesnak, ktorý predpekali v rúre. Pred pridaním vývaru smažte 3 minúty. Potom varte asi 20 minút alebo až je cesnak veľmi mäkký. Polievku rozmixujtev mixéri a potom ju nalejte späť do misky. Pridajte kokosové mlieko a varíte niekoľko minút. Nakoniec pridajte morskú soľ a korenie.
Vytlačte šťavu z 1 citrónového plátku do každého taniera a podávajte!
Ak sa vám článok páčil, ďakujeme, že sa oň podelíte.