Recept na skvelú maškrtu: Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou
Recept na skvelú maškrtu: Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou Thinkstock

Čo tak si zamlsať, veď leto je ešte ďaleko. 🙂 Máme pre vás recept, ktorý treba vyskúšať – nektárinkové mištičky s kyslou smotanou.

Nektárinkové mištičky s kyslou smotanou

  • 4 zrelé nektárinky
  • 3 vajcia
  • 300 g smotany na šľahanie
  • 50 g Hery Maslová príchuť + kúsok na vymazanie misiek
  • 50 g trstinového cukru + 3 lyžice na vysypanie misiek
  • štipka soli
  • 80 g polohrubej múky
  • 350 g kyslej smotany
  • 1 vanilkový lusk alebo vanilkový prášok
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

Nektárinky rozpoľte, vyberte kôstku a nakrájajte na plátky hrubé asi 3 mm.

Zapekacie mištičky vymažte Herou a vysypte cukrom. Zvoľte takú veľkosť, že do nich pohodlne vojde polovica veľkej nektárinky a bude mať okolo sebe ešte priestor. Aj na výšku by sa do nich mala schovať celá polovica nektárinky. Do každej misky dajte polovicu nakrájanej nektárinky.

Smotanu na šľahanie dajte do hrnce a pridajte Heru. Zmes pomaly zahrievajte, smotana však nesmie vrieť. Zahrievajte tak dlho, kým sa Hera nerozpustí.

V mise zmiešajte metličkou vajcia a trochu vanilky. Ak použijete vanilkový lusk, pridajte k vajciam vanilku z jednej polovice pozdĺžne rozrezaného lusku.

Pridajte sypké suroviny – múku, cukor a štipku soli. Premiešajte. Nalejte smotanu s Herou a opäť premiešajte.

Nechajte polhodiny odpočívať pri izbovej teplote.

Cestom zalejte nektárinky v mištičkách. Mali by byť celé schované.

Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C, 35 až 40 minút.

Po vytiahnutí z rúry nechajte trochu vychladnúť a povrch poprášte práškovým cukrom.

Kyslú smotanu zmiešajte so zvyškom vanilky a podľa chuti oslaďte práškovým cukrom.

Na každú mištičku dajte kopček vanilkovej kyslej smotany.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom