Jahodový sorbet

Jahodový sorbet, zmrzlina, osvieženie, recepty
Thinkstock

Pripravte si skvelé osvieženie.

Na 4 porcie jahodového sorbetu budete potrebovať

Suroviny

450 g čerstvých jahôd, 1 lyžicu citrónovej alebo limetkovej šťavy, 150 g krupicového cukru, 100 ml sektu

Postup

Cukor uvarte so 150 ml vody a nechajte vychladnúť. Jahody očistite, umyte, popučte, zalejte vychladnutým cukrovým sirupom, citrónovou šťavou, sektom a rozmixujte. Pyré prepasírujte cez sitko a nechajte vychladnúť v stroji na zmrzlinu. Ak nemáte stroj na zmrzlinu, prelejte pyré v tenšej vrstve do nádoby a nechajte zmraziť. Zmrazené pyré vyklopte, rozmixujte, vložte do vhodných misiek a znovu uložte do mrazničky.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom