5 ružových potravín, po ktorých šalieme

Potraviny, ovocie, grapefruit, jesť, vitamíny, žena, zdravie, výživa
Thinkstock

Všimli ste si, aké farby vám prevládajú na tanieri? My sme si posvietili práve na sladkú ružovú, ktorá však môže chutiť aj inak.

Jahodové dobroty

Jahody po tepelnom spracovaním ale aj v surovom stave dodajú pokrmu práve takéto zafarbenie. Ak by sme chceli pripraviť hostinu na špeciálnu príležitosť v tóne tejto farby (či už na Valentína alebo narodeninovú oslavu pre našu ružovú princeznú), určite by sme nemali vynechať koláčik z jahôd, jahodovú penu, puding, či limonádu. A nezabudnúť na naj maškrtu z maškŕt, akou býva jahodová zmrzlina.

Ružový grapefruit

Medzi obľúbené pink ovocie patrí aj tento druh grapefruitu. Limonáda z neho má nielen príjemnú chuť, ale môže byť i zdravým spestrením nášho jedálneho lístka. Iným variantom je ovocný šalát pripravený z grapefruitu, do ktorého môžeme použiť ďalšie chutné a najmä nášmu zdraviu prospešné ingrediencie.

Čítajte aj: 6 potravín, ktoré nedávajte nikdy do mrazničky

Cukrová vata a cukrovinky

Mnohým z nás sa určite vybaví spomienka na jarmoky alebo púte, kde si naši rodičia odstáli radu na sladkú vatu. Táto pochúťka zostáva stále obľúbenou, či už pre deti, no neodolajú jej ani dospelí. Rôzne cukríky, lízanky, a iné sladkosti tiež sú zväčša ružové, aj keď to máva na svedomí umelé farbivo.

Losos

Obľúbené ružové jedlo nemusí byť len sladkej chuti. Losos sa stal ohrozeným druhom vodného živočícha práve vďaka tomu, že ako jedna z mála rýb má ružový odtieň mäsa. Práve ryby by sme mali konzumovať často a pravidelne kvôli vysokému obsahu omega-3 mastných kyselín. No v posledných rokoch tento zdravý pokrm stráca na výživovej hodnote. Môže za to chov v zajatí a neprirodzených podmienkach.

Čítajte aj: Už ste počuli o RT4? Nie je to druh auta ani diagnózy

Šunka a kuracie mäso

Ďalšou takouto obľúbenou ružovou potravinou pre ľudí, ktorí za najlepší koláč považujú klobásu, býva šunka a mäsové výrobky. Dá sa povedať, že i kuracie mäso máva zvláštny odtieň ružovej farby. Receptov z tohto mäsa, ktoré sa radí medzi najzdravšie, poznáme veľmi veľa.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom