Dostali ste chuť maškrtiť, no zároveň si chcete ustrážiť kilá. Uvarte si puding, ktorý je zdravý, sýty a zároveň uspokojí vaše chuťové poháriky.
Čítajte aj: Prenasleduje vás chuť na sladké? Zbavte sa jej raz a navždy
1. Avokádovo-vanilkový puding
Potrebujeme:
200 g zrelého avokáda, 14 g medu, 10 g chia semienok, 200 ml mandľového mlieka, semienka z vanilkového struku
Príprava:
Avokádo zbavíme šupky a rozmixujeme spolu s mliekom, medom a vanilkovými semienkami na hladkú kašu. Pridáme chia semienka, celú zmes premiešame a môžeme hneď konzumovať.
Bezlepkové potraviny pre celiatikov
2. Makový puding
Potrebujeme:
50 g mletého maku, 450 ml pitnej vody, 40 g ryžovej múky, 40 g sušeného ryžového nápoja, 20 g medu, 20 g nakrájaných datlí, 10 g vlašských orechov
Príprava:
Do hrnca nalejeme vodu, nasypeme mletý mak a ryžovú múku. Zmes počas varenia miešame a keď začne trochu hustnúť, pridáme sušený ryžový nápoj. Miešame až do zhustnutia, krém je však redšieho charakteru ako klasický puding. Po uvarení odstavíme z ohňa, pridáme med, vmiešame nakrájané datle a na drobno posekané orechy. Krém dáme zachladiť do chladničky.
Čítajte aj: 9 úžasných účinkov černíc nielen proti rakovine a kilám
3. Ryžovo-kokosový puding
Potrebujeme:
70 g mletého kokosu, 50 g sušeného ryžového mlieka, 50 g ryžovej múky, 500 ml vody, 1 lyžica ryžového sirupu, javorový sirup
Príprava:
V 250 ml vody ohrejeme a rozpustíme sušený ryžový nápoj spolu s kokosom. Do zvyšku vody rozmiešame ryžovú múku a keď je múka dostatočne rozpustená, všetko spolu zmiešame. Zmes uvedieme do varu a po uvarení kašu osladíme ryžovým sirupom a nalejeme do misiek. Vychladnutý puding na záver polejte javorovým sirupom a môžete sa pustiť do zdravého maškrtenia.