Neviete, čo na večeru? Skúste si pripraviť zeleninový šalát s tuniakom posypaný pistáciami.
Zeleninový šalát s tuniakom posypaný pistáciami
Ingrediencie
- 3×80 g Calvo tuniaka v olivovom oleji
- 1 brokolica
- 4 výhonky zelenej špargle
- 4 mrkvy
- 100 g pistácií
- soľ
- olivový olej
Postup
Nebude to vôbec zložité. Očistite brokolicu, zbavte ju stoniek a ponechajte len hlavičky, podobne spracujte aj špargľu – napríklad pomocou škrabky na zemiaky – ošúpte ju zhruba do tretiny výhonku (stopky). Ošúpanú mrkvu pozdĺžne nakrájajte na tenké prúžky. Všetky tri ingrediencie vhoďte do vriacej osolenej vody a varte 6 minút, zalejte studenou vodou a potom sceďte. Následne môžete zeleninu vložiť do misy a premiešať s odkvapkaným tuniakom a celé pokvapkať olivovým olejom. Nakoniec posypte nadrveným pistáciami.