Máme pre vás recept na koláč s tuniakom zo špaldovej múky.
Koláč s tuniakom
Ingrediencie (2 osoby):
Cesto:
• 250 g špaldovej múky
• 1 vajce
• 125 g masla
• hrsť čerstvého oregana
• 25 ml studenej vody
• soľ
Náplň:
• 1 balenie tuniaka Calvo v olivovom oleji alebo s oreganom 3 x 80 g
• hrsť vykôstkovaných čiernych olív
• 100 g syra feta alebo syra balkánskeho typu nakrájaného na kúsky
• 5 cherry paradajok rozkrojených na polovice
• ½ stredne veľkého póru nakrájaného na kolieska
• hrsť čerstvého oregana
• 2 vajcia
Čas prípravy: 60 minút
Postup:
Múku preosejeme a nasypeme do misy, pridáme vajce, nakrájané maslo a najemno nasekané čerstvé oregano. Zmes osolíme, pridáme studenú vodu a vytvarujeme hladké cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odležať v chlade. Z odpočinutého cesta vyvaľkáme placku, ktorú prenesieme do formy a dotvarujeme tak, aby sme mali cesto vo všetkých záhyboch a siahalo až po okraj. Cesto na dne poprepichujeme na niekoľkých miestach špajdľou alebo vidličkou, pokryjeme papierom na pečenie a zasypeme suchými fazuľami, aby sa cesto pri pečení nezdvihlo a zachovalo si tvar. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 15 minút. Následne koláč z rúry vyberieme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí na koláč rovnomerne pokladáme jednotlivé suroviny. Nakoniec povrch koláča posypeme sekaným oreganom a zalejeme rozšľahanými vajcami. Dáme opäť do rúry a dopekáme asi 25 minút.