V Bratislave otvorili moderný obchod plný kvalitných potravín a nápadov na varenie, ktorý nie je súčasťou žiadneho zahraničného reťazca. Za unikátnym konceptom pre zvedavé oči, citlivý nos a maškrtný jazyk s originálnym názvom Yeme stojí štvorica slovenských obchodníkov. V čase, keď sa z našich životov potichu vytrácajú kvalitné potraviny, prináša Yeme do hlavného mesta nový pohľad na zážitok z nakupovania, možnosť zvýšenia výberu, a tým aj možnosť lepšie jesť. Prichádzajú, aby nám ukázali, že nemusíme jesť len prefabrikáty a napodobeniny jedla.
Koncept YEME v sebe spája nostalgické spomienky na tradičné, chutné, nie priemyselne vyrobené potraviny s potrebami moderného mestského človeka a jeho dynamickým životným štýlom. Na ploche cca 1 000 m2 nájdete viac než 7 000 produktov, obchod s potravinami, ktorý uspokojí požadovačnú gurmánku, ako aj živiteľa rodiny. Yeme sa orientuje na náročného zákazníka, ktorý určuje, čo bude na našich pultoch. Zákazníka, ktorý ešte nerezignoval na pojem “dobrý slovenský obchod” a stále dúfa, že v ňom nájde konanie s dobrým úmyslom.
“Sofistikovaný mestský gurmán má právo zažiť slušnosť a záujem obsluhy nielen v obchodoch v zahraničí, ale aj u nás na Slovensku,” hovorí Peter Varmuža, jeden z majiteľov obchodu.
V prvom obchode Yeme na Tomášikovej ulici v Bratislave nájdu zákazníci široký sortiment produktov a čerstvých potravín: zeleninu, ovocie, mäso, mäsové výrobky, cestoviny, chlieb, pečivo, oleje, čaje, kávu, čokolády, minerálku, pivo, víno, ale aj kozmetiku a drogériu, aby boli v čo najširšom meradle pokryté požiadavky pre plnohodnotný rodinný nákup.
Vďaka snahe o férový prístup, ozajstnú čerstvosť a udržanie najvyššej kvality tu môžu zákazníci vidieť majstrov pekárov a mäsiarov priamo pri výrobe. Môžu sa tak skutočne spoľahnúť, že do výroby ide len prvotriedna surovina. Všetok chlieb, pečivo, šunky, párky a klobásky vznikajú z toho najkvalitnejšieho doslova pod kontrolou a dohľadom spotrebiteľa priamo v predajni. Od zamiesenia cesta, kysnutia, tvarovania až po upečenie finálneho výrobku v šamotovej peci na drevo. Vybrať sa bude dať z množstva chlebov (cibuľový, zemiakový, slaninový, špaldový…), vyrábaných z kvásku, tiež sa môžete tešiť na čerstvé, skutočne maslové croissanty či na chrumkavý rožok. Počas príprav konceptu v snahe o zodpovednú, rozumnú a udržateľnú rovnováhu od farmára až k zákazníkovi precestovali ľudia z Yeme stovky kilometrov, aby našli také farmy, ktoré by spĺňali ich predstavy o čerstvosti mäsa, mlieka a mliečnych výrobkov. Odbúrali napríklad spracovateľský medzičlánok a skrátili tak kilometre a hodiny cestovania mäsa k zákazníkovi na minimum. Zároveň prichystali čo najviac informácií o pôvode potravín a ich kvalite.
V Bratislave tak vznikol originálny slovenský maloobchod s potravinami, v ktorom je hnacou silou vášeň pre chutné potraviny, cit pre jedinečnosť a dôležitosť každého zákazníka. S dobrým úmyslom, namiesto lacných ponúk a tovaru chcú predávať zákazníkom vône a zážitok z rôznych chutí. Značka Yeme nevníma dobré jedlo len ako módny výstrelok, ale ako jeden z najväčších zdrojov ľudskej vitality a radosti zo života.