Tieto krémové cestoviny sú na stole za 15 minút a vďaka dobrej talianskej klobáske uspokoja aj mäsožravce.
Ingrediencie pre:
4 porcie
Budete potrebovať
400 g cestovín
2 lyžice oleja
350 g talianskej klobásy salsiccia
2 strúčiky cesnaku
1 vetvička čerstvej šalvie
250 ml smotany na šľahanie
4 hrste listového špenátu
4 lyžice parmezánu
1 štipka soli
1 štipka čerstvo mletého korenia
Postup
01.
Do veľkého hrnca dajte variť dostatok vody na cestoviny. Až začne voda variť, poriadne ju osoľte a uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
Tip: K tejto omáčke sa najlepšie hodia krátke duté cestoviny, napríklad penne alebo kolienka.
02.
Zatiaľ čo sa cestoviny varia, rozpáľte väčšiu hlbšiu panvicu. Zohrejte v nej olej a potom do panvice vytlačte z črievka klobásy mäsovú zmes. Vareškou ju rozdrvte na malé kúsky a opečte dohneda. Vyberte dierovanou obracačkou na tanier vedľa az panvice zlejte prebytočný tuk, v panvici ho ponechajte len tak na lyžičku.
03.
Do panvice prelisujte cesnak a veľmi krátko ho opečte na zvyšku oleja. Prilejte smotanu, prihoďte vetvička šalvie, osoľte, okoreňte čerstvo mletým čiernym korením, zmiernite var a vareškou uvoľnite zo dna všetky prípečky. Smotanu nechajte krátko zredukovať do krémovej konzistencie. Do panvice vráťte opečenú klobásku a krátko prehrejte v smotane. Stiahnite plameň na minimum, odstráňte šalviu a pridajte umytý a odkvapkaný špenát. Nechajte ho krátko zavädnúť (postačí pol minúty) a panvicu odstavte z ohňa.
04.
Uvarené cestoviny sceďte a aj s malým zvyškom vody z varenia pridajte do panvice k smotanovej omáčke. Dobre premiešajte, pridajte trochu parmezánu a ihneď servírujte.
Zdroj: www.prozeny.cz