Výborný sirup z černíc

domáci černicový sirup

Z týchto tmavých plodov si môžete pripraviť vynikajúci sirup. Tu je recept.

Na domáci černicový sirup budeme potrebovať:

Suroviny:

600 g černíc, 500 g kryštálového cukru, 500 ml vody, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 1 polievkovú lyžicu tuzemského umu

Príprava:

Černice umyjeme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou, dochutíme citrónovou šťavou a prevaríme. Ak chceme sirup bez jadierok, černice následne precedíme, prepasírujeme a vložíme späť do hrnca.

Pridáme cukor a miešame, kým sa roztopí. Vychladnutý sirup dochutíme umom, prelejeme do sklenených fliaš a uzavrieme.

Zdravé šťavy si môžete pozrieť aj v týchto e-shopoch:

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom