Dnes recept na krehké a lahodné vanilkové rožky od našich susedov. Vyskúšajte viedenské vianočné pečivo.
Na Viedenské vanilkové rožky budeme potrebovať:
50 g mandlí, 50 lieskových orieškov, 300 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, štipka soli, 200 g masla, 2 žĺtky.
Na obaľovanie: 5 balíčkov vanilkového cukru a ½ šálky práškového cukru.
Postup
Mandle zabaríme horúcou vodou, olúpeme, osušíme a spolu s orieškami najemno zomelieme. Múku preosejeme na dosku, pridáme mandle, oriešky, cukor, soľ, pokrájané maslo a žĺtky. Vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalené v alobale odložíme do chladničky na dve hodiny odpočinúť.
Rúru vyhrejeme na 190 °C. Cesto po častiach vyšúľame na valčeky dlhé 5 cm a sformujeme ich na rožky. Uložíme ich na plech a pečieme 10 až 12 minút do zlatožlta na prostrednej priečke rúry.
Vanilkový cukor zmiešame s práškovým a ešte horúce rožky v ňom obalíme.