Vyskúšajte recept na Vianočný jogurtový veniec s kokosom a perníkmi a neobanujete.
Ingrediencie
3 vajcia
110 g Hera maslová
110 g kryštálový cukor
kvapka vanilky
1 biely jogurt
180 g polohrubej múky + ¾ prášku do pečiva
Postup
Žĺtky, vanilku, cukor a jogurt premiešajte a následne i s vychladenou rozpustenou Herou. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec ľahko spracujte vyšľahané bielky.
Naplňte silikónovú formu a pečte vo vopred predhriatej trúbe pri teplote 170 stupňov 30- 40 minút. Záleží i na type jogurtu, takže mieru upečenia môžete ako vždy vyskúšať špáradlom.
Vychladený mesiac môžete naplniť zvnútra, alebo potrieť zvrchu. Stačia vám 2 zvyšné bielky z vianočného pečenia. Tie vyšľahajte s cukrom do tuhej hmoty podľa chuti, alebo vyšľahajte smotanu. Jedno alebo druhé vám vytvorí snehový vzhľad mesiaca, na ktorý následne prilepíte upečené perníčky.
Následne zasypte kokosom ako by u vás doma snežilo. Pred konzumáciou nechajte hodinu ležať v chladničke.