Aj tento recept treba vyskúšať.
Budeme potrebovať na 200 kusov orieškov:
500 g medu, 300 g práškového cukru, 3 vajcia, 15 g jelenej soli, 1 čajová lyžička mletej škorice, 1/2 čajovej lyžičky mletých klinčekov, po štipke nastrúhaného muškátového orieška, koriandra, zázvoru, nového korenia a kardamómu alebo 2 balíčky medovníkoveho korenia, 1 čajová lyžička bieleho korenia, 1 kg hladkej múky, 100 g práškového cukru na polevu a maslo na vymastenie plechu
Príprava:
Jeden alebo dva plechy na pečenie vymastíme. med na miernom ohni roztopíme natekuto. Pridáme cukor, vajcia, jeleniu soľ a ostatné koreniny a všetko dôkladne zmiešame. Do medovej zmesi postupne po častiach zamiešame preosiatu múku a vymiesime na cesto. Rúru vyhrejeme na 180 °C a z cesta tvarujeme guľky s priemerom asi 2 cm. Uložíme ich na plech. Pečieme asi 10 až 15 minút do zlatožlta. Necháme vychladnúť.
Práškový cukor za stáleho miešania prevaríme s troškou vody, oriešky natrieme touto polevou a necháme dobre zaschnúť.