Ďalší recept na obľúbenú vianočnú drobnosť. Vyskúšajte tento chutný vianočný recept na kokosové makrónky.
Na Kokosové makrónky budeme potrebovať (60 kusov)
250 g kokosovej múčky, 5 bielkov, 250 g práškového cukru, 400 g marcipánovej hmoty, nastrúhaná citrónová kôra z 1/2 chemicky neošetreného citróna, 2 polievkové lyžice umu
1/2 šálky práškového cukru na posypanie, 100 g čokoládovej polevy na ozdobenie
Kokosovú múčku ručne rozmrvíme, vysypeme na plech a pri 100 °C sušíme 20 minút v otvorenej rúre. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, primiešame polovicu preosiateho práškového cukru a marcipánovú hmotu, kokosovú múčku, zvyšok práškového cukru, citrónovú kôru a um.
Všetko spracujeme na polotuhé cesto. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Cukrárske vrecko s okrúhlym otvorom naplníme cestom a vytláčame na plech pokrytý papierom na pečenie kopčeky veľkosti vlašského orecha. Makrónky posypeme cukrom a 15 až 20 minút pečieme na prostrednej priečke rúry.
Upečené makrónky majú mať hnedastú kôrku, ale vnútrajšok mäkký. Makrónky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Čokoládovú polevu roztopíme vo vodnom kúpeli, makrónky v nej namáčame asi do jednej tretiny a na kuchynskej mriežke necháme zaschnúť.