Chcete sa blysnúť pred rodinou? Upečte im na Vianoce dokonalé pečivo v podobe malinových makróniek. Zo stola zmiznú rýchlosťou blesku.
Ingrediencie pre:
1 plech
Na makrónky
130 g cukru múčka
110 g mandlí
2 ks bielka
65 g cukru krupica
4 kvapky ružového potravinárskeho farbiva
Na náplň
50 ml smotany na šľahanie
100 g bielej čokolády
45 g malinovej marmelády
Postup:
01.
Najprv zmiešajte práškový cukor s mandľovou múčkou a zmes nasypte bokom do veľkej misy.
02.
Bielky vyšľahajte spolu s krupicovým cukrom v tuhý sneh. Nakoniec primiešajte aj farbivo alebo trochu likéru a pomaly všetko vmiešajte do zmesi práškového cukru a mandľovej múčky.
03.
Hotové cesto vložte do plniaceho vrecka a na plech s papierom na pečenie nastriekajte kolieska s priemerom asi 3 centimetre. Tá potom nechajte asi 4 hodiny schnúť.
04.
Vyschnuté kolieska pečte v rúre vyhriatej na 140 stupňov Celzia asi 10–12 minút.
05.
Hotové makrónky nechajte vychladnúť, a až potom ich zložte z papiera.
06.
Než makrónky vyschnú, pripravte si náplň. Krátko povarte smotanu, a potom v nej za stáleho miešania rozpustite čokoládu.
07.
Krém nechajte úplne vychladnúť, a nakoniec do neho vmiešajte kvalitnú malinovú marmeládu s kúskami ovocia.
08.
Hotovou náplňou namažte polovicu makroniek a druhú polovicu priklopte ako klasické zlepované pečivo.
Zdroj: www.prozeny.cz