Sviatočný krémový dezert, ktorý je pripravený behom chvíľky. Je skvelý ako pohostenie pre maškrtné návštevy prejedené klasickými vianočnými cukrovinkami.
Ingrediencie
6 porcií
Na krém:
300 kokosového mlieka
400 g ryžového mlieka
3 lyžice ryžovej múky
1 lyžička agaru
agávový sirup podľa potreby
vanilka
Na želé:
mandarínková šťava
mesiačiky mandarínok
trošku vody
1 lyžička agaru
agávový sirup podľa potreby
Ako pripraviť panna cottu s manadarinkami
- Všetky ingrediencie na krém poriadne premiešajte a dajte variť. Za stáleho miešania od začiatku varu varte niekoľko minút.
Krém nalejte do pohárikov alebo mištičiek.
Z mandarínok vytlačte šťavu, budete ich potrebovať aspoň desať, podľa veľkosti.
Niekoľko mandarínok rozdeľte na mesiačiky, počítajte asi s 5 mesiačikmi na pohár.
Ingrediencie na želé premiešajte a priveďte do varu. Teraz dajte do šťavy vylúpané strúčiky mandarínok. Varte niekoľko minút a nechajte trochu vychladnúť.
Želé, ktoré bude ešte tekuté nalejte s mandarínkami na krém a nechajte v chladničke niekoľko hodín stuhnúť.
Praktické
Počet mandarínok bude záležať na ich veľkosti.
S ohľadom na použité suroviny tento recept zaraďujem iba medzi slávnostné, sviatočné pre príležitosti ako sú napríklad Vianoce. Tropické ovocie by sme mali jesť len úplne výnimočne a ak sme zdraví.
Použila som agávový sirup, ktorý sa na prípravu krémových dezertov najlepšie hodí. Nenaruší štruktúru, stačí ho málo a je podstatne sladšia ako iné sladidlá.
Obmena
Agávový sirup je veľmi sladký, môžete obmeniť za vaše obľúbené sladidlo, ale nemám to vyskúšané.
Deti
Vhodné pre deti od 2 rokov.
Zdroj: www.jimejinak.cz