Ak sa vám do dnešného dňa máli počet srdiečok súvisiacich so sviatkom sv. Valentína, tak vyskúšajte dnešný recept nielen pre zamilovaných.
Budeme potrebovať:
Suroviny:
1 a 1/3 hrnčeka rozdrvených sladkých sušienok alebo postrúhaných piškót, 2 lyžice cukru, 4 vajcia, 60 g rozpusteného masla,
Krém:
125 g zmäknutého masla, 450 g jemného tvarohu, 180 g krupicového cukru, 1 lyžica kukuričného škrobu, 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva, 1 lyžica citrónovej šťavy, 230 g pochúťkovej smotany, 2 lyžice práškového cukru, 1 vanilkový cukor,
3 lyžice malinovej marmelády alebo vrecko želatíny na ozdobenie
Postup:
Rúru vyhrejeme na 170 °C. Zmiešajme sušienky, rozpustené maslo i cukor a zmes dajte do formy o priemere 23 cm. Pečte 10 minút. Z bielkov vyšľahajte sneh. V inej mise šľahajte zmäknuté maslo , tvaroh a žĺtky s cukrom, škrobom, kypriacim práškom a citrónovou šťavou. Potom do hmoty zapracujte sneh. Vlejte do formy a pečte 55-65 minút.
Keď torta vychladne, zmiešajte smotanu, práškový cukor a vanilku a natrite na tortu.
Marmeládu zahrejte a na povrchu torty urobte kvapky, ktoré potom nožom alebo špáradlom pretiahnite do tvaru srdca. Koláč môžete ozdobiť aj želatínovou polevou, ktorú si pripravíte podľa návodu na vrecku.