Lokálne špeciality a tradičné produkty z celého Rakúska ochutnajú návštevníci Kulinárskeho festivalu, ktorý prebehne v susednej Viedni od 9. do 11. mája.
Už po siedmykrát si gurmáni vychutnajú gastronomické lahôdky vo viedenskom Stadtparku.
Viac ako 170 stánkov prinesie popri klasických špecialitách klobások, slaninke, syroch, chleboch, marmeládach a víne, zaujímavú gastronickú rozmanitosť v podobe alpského lososa, horských syrov z regiónu Pinzgau, údeného kapra z Waldviertel, čerešňových rezancov z regiónu Leithaberg, bylinkových praliniek alebo muškátovej čokolády. Produkty, ktoré ponúkne Kulinársky festival pochádzajú z tradičných podnikov, z ktorých sú mnohé v pôsobnosti celých rodín už po celé generácie.
V jednom z najkrajších viedenských parkov môžu počas jedného víkendu návštevníci festivalu vychutnávať kulinárske špeciality a ďalšie proudukty z regiónov celého Rakúska, degustovať víno či piknikovať. Na podujatí v Stadtparku si návštevníci pochutnajú aj na typických pokrmoch z rakúskych spolkových krajín, ktoré ponúkne deväť reštaurácií.
Gurmánskou akciou chcú organizátori uchovať kulinárske dedičstvo Rakúska, poznatky o tradičných rakúskych špecialitách, starých receptoch a pôvodných poľnohospodárskych plodinách pre ďalšie generácie.
Kulinársky festival je voľne prístupný v piatok od 12.00 do 21.00 hod., v sobotu od 10.00 do 21.00 hod. a záverečnú nedeľu od 10.00 do 17.00 hod..
Bližšie informácie na http://www.kulinarisches-erbe.at.