Najpikantnejší sendvič dostal názov „Ohnivé peklo“ a zatiaľ ho nedokázal dojesť ani jeden zákazník.
Je 400-krát pikantnejší ako tabasco a 250-krát štiplavejší ako papričky jalapeňos – sendvič s príznačným názvom „Flaming Hell“ (Ohnivé peklo) z kuchyne Brita Simona Nasha sa zaraďuje medzi najpikantenejšie na svete a zatiaľ ho nedokázal dojesť ani jeden zákazník.
Sendvič dosahuje na Scovillovej stupnici štipľavosti hodnotu 2,3 miliónov jednotiek. Simon Nash do neho pridáva dve najštiplavejšie korenia na svete, vďaka ktorým dokáže prekonať aj štipľavý policajný obranný sprej. Podľa šéfkuchára je ideálnym prostriedkom na zahnanie opice.
„Chceli sme vytvoriť niečo s energiou, ktorá by odplavila opicu po prehýrenej noci. Čím sme starší, tým dlhšie trvá, kým sa nám hlava po noci plnej osláv vyčistí. Vytvorili sme jedlo, ktoré zákazníkom pomôže dostať sa do normálneho stavu a zároveň predstavuje istú výzvu,“ uviedol Nash.
Personál reštaurácie v anglickom Latchforde musí pri príprave pikantnej pochúťky používať dva páry ochranných rukavíc. Šanca ochutnať najpikantnejší sendvič na svete láka mnoho zákazníkov: „Sendvič sa stal obrovským hitom. Každý si myslí, že ľahko zvládne jeho pikantnosť, ale nie je to také jednoduché,“ tvrdí kuchár, ktorý k menu pridáva zaujímavú výzvu – každý, kto dokáže dojesť „ohnivý“ sendvič zjesť za 10 minút, získa týždenné neobmedzené bezplatné konzumné v reštaurácii. Výzva však zatiaľ zostáva nepokorená.
„Nie je to pre slabé povahy. Ráno sem chodí mnoho ľudí po tom, ako noc strávili medzi kríglami piva. Zatiaľ sendvič nikto nedojedol, avšak každého stopercentne prebudil,“ dodal šéfkuchár.
www.metro.co.uk