Počas podujatia sa predstaví viac ako 50 vystavovateľov z oblasti gastronómie. Novinkou je exhibícia foodblogerov.
V exteriéroch Bratislavského hradu sa vo štvrtok 21. mája začne šiesty ročník Slovak Food Festivalu. Počas podujatia, ktoré potrvá do 24. mája, sa predstaví viac ako 50 vystavovateľov z oblasti gastronómie. Nebude chýbať program zameraný na varenie. Novinkou aktuálneho ročníka je exhibícia foodblogerov.
Festival odštartuje Štvrtkovým večerom vína. Počas nasledujúcich troch dní budú môcť návštevníčky a návštevníci ochutnať rôzne kulinárske špeciality. Podujatie privíta aj Adrianu Polákovú a Marcela Ihnačáka, ktorí ponúknu kuchársku šou a autogramiádu kuchárskych kníh obchodného reťazca, ktorého sú tvárami. V sobotu 23. mája sa bude konať tradičná súťaž vo varení predstaviteľov slovenských médií. Na festivale nebude chýbať ani Vojto Artz, ktorý je jeho odborný garant. V nedeľu 24. mája si so slovenským šéfkuchárom budú môcť štyri dvojice vyskúšať navariť obed. Organizátori nezabudli ani na deti, pre ktoré pripravili detský kútik. Do programu zaradili aj rôzne súťaže, hry, ochutnávky či takzvanú Pivnú cestu. Zo spomínaných foodblogerov sa predstavia Lenka Mančíková, Zuzana Frešo, Dušan Plichta a Peter Šiška, známy ako Kuchár Pepe.
Informácie pochádzajú z webstránky www.slovakfoodfestival.sk a archívu agentúry SITA.