Frankfurtskú polievku má väčšina z nás spojenú skôr s jedálňami a horskými búdami, ale povedzme si úprimne, nie je to vždy milá zámienka na konzumáciu párov? Uvarte si túto poctivú domácu polievku voňajúcu po majoránke a preneste sa v čase aj mieste. Uvidíte, že si pochutnáte.
Ingrediencie pre:
4 porcie
1 ks cibuľa
2 lyžice sadla
4 ks párka
4 ks zemiakov
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice hladkej múky
1 lyžica mletej sladkej papriky
1 l hovädzieho vývaru
100 ml smotany
1 lyžička majoránky
3 g soli a korenia
Frankfurtská polievka, známa aj ako Frankfurter Suppe, je tradičná nemecká polievka. Je obľúbená predovšetkým pre svoju jednoduchosť, výdatnosť a chutnú kombináciu ingrediencií. Aj keď recepty sa môžu mierne líšiť (poznáme to, každá rodina má svoj), nesmie v nej nikdy chýbať párky!
Postup
01.
Jednu veľkú alebo dve stredné najemno pokrájané cibule nechajte pomaly zmäknúť na masti. Pridajte kolieska kvalitných párkov a ešte chvíľu opekajte.
02.
Zasypte múkou a asi minútu restujte. Potom pridajte nasekaný cesnak a sladkú papriku (podľa chuti môžete dať aj štipku štipľavú alebo chilli).
03.
Potom ihneď pridajte vývar (buď z kocky, alebo si urobte poctivý domáci) a na kocky pokrájané zemiaky. Varte 15 až 20 minút, až zemiaky zmäknú.
04.
Vmiešajte smotanu, podľa chuti dolaďte soľou a čerstvo mletým čiernym korením a nakoniec pridajte majoránku.
Zdroj: www.prozeny.cz