Máme pre vás recept na vynikajúce tvarohové šišky s jemnou a krehkou kôrou. Oplatí sa vyskúšať.
Suroviny:
Tvaroh – 200 g
Múka – 50-80 g
Soda – 1/4 lyžičky
vajce – 1 ks.
Cukor – 1-2 lyžice
Soľ
Vanilkový cukor – 10 g
Rastlinný olej na vyprážanie – 150 g
Postup:
1. Rozmiešajte tvaroh s cukrom a vajíčkom, pridajte soľ a vanilkový cukor.
2. Zmiešajte tvarohovú hmotu s múkou a práškom do pečiva. Nepridávajte veľa múky, inak budú šišky „gumové“, je lepšie ich poprášiť múkou počas tvarovania.
3. Rozvaľkajte na hrubší plát. Vykrajujte pohárom šišky. Do ich stredu urobte menším pohárom otvor.
4. Olej rozohrejte na hlbšej panvici, potom znížte na stredný plameň a vyprážajte šišky z oboch strán dozlatista.
5. Hotové šišky porozkladajte na papierový obrúsok. Ak je to potrebné, posypte ich práškovým cukrom.
Podávajte okamžite. Bon appetit!