Z tisícov koláčov volíme tento! Stačí raz vyskúšať tento koláč s kyslou smotanou a ovocím a zamilujete si ho

Rpwubmkpd0y 696x427.jpg
Najlepší koláč www.oocook.me

Prinášame vám recept na výborný koláč s kyslou smotanou a ovocím, po ktorom sa budete oblizovať.

Cesto:

Vajíčko – 3-4 kusov.
Hladká múka – 3-4 vrchovaté lyžice
Cukor – 1/2 lyžice
Sóda – 1/2 čajovej lyžičky

Variant 1:
Jablká
Škorica

Variant 2:
Marhule (môžu byť aj sušené, ale vtedy ich dajte menej)
Hrozienka

Náplň

Kyslá smotana – 200 g
Práškový cukor – 1 polievková lyžica
Odkôstkované čerešne alebo čučoriedky (môžu byť zmrazené) – 2 hrste

Postup

Vajcia a cukor vyšľahajte do hustej peny. Jablká alebo marhule očistite a nakrájajte na tenké plátky.

Do vaječnej zmesi pridajte múku a zľahka premiešajte. Prisypte jedlú sódu a pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy. Vylejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Poukladajte na vrch plátky jabĺk alebo marhúľ a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180-200 °C asi 20-25 minút.

Po vychladnutí naplňte krémom, ktorý si pripravíte tak, že zmiešate smotanu s cukrom a ovocím. Dajte koláč do rúry na ďalších 5-7 minút. Skontrolujte, či je upečený pomocou špáradla.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom