Tuniak je ideálna ryba na večeru. Má totiž nízky obsah tukov. Vhodný je do šalátov, ako zeleninových, tak aj cestovinových.
Na uhorkový šalát s tuniakom budeme potrebovať:
Suroviny:
1 uhorka, 1 lyžica majonézy light, 1 lyžica nízkotučného jogurtu, čerstvý kôpor, strúčik cesnaku, šťava z citrónu, 400 g tuniaka, sezamové semiačka, olivový olej, soľ, cherry paradajky
Postup:
Uhorku nakrájame na kolieska, dáme do misky spolu s paradajky nakrájanými na štvrtinky. Zmiešame s majonézou, jogurtom, kôprom, prelisovaný cesnakom, citrónovou šťavou a zľahka osolíme.
Necháme odležať. Medzitým nakrájame tuniaka na väčšie kúsky, osolíme, obalíme v sezamových semienkach.
Na oleji ho prudko orestujeme z každej strany (opečieme tak, aby mäso vnútri ostalo šťavnaté). Potom tuniaka pokrájame na plátky cca 1 cm široké a podávame so šalátom ozdobeným rukolou.