Ak neviete, akú chutnú a zdravú večeru pripraviť, vyskúšajte náš recept.
Na 4 porcie potrebujeme:
600 g miešaného listového šalátu, 250 ml kyslej smotany, 2 hrušky, olivový olej, 100 g hrozna, 100 g Nivy, 2 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 1 pór, šťavu z ½ citróna, mleté čierne korenie, soľ
Postup:
Hrušky ošúpeme, očistíme a nakrájame na tenké plátky.
Hrozno umyjeme, osušíme, bobule prekrojíme a zbavíme jadierok.
Tu nájdete ďalší tip na ľahkú večeru
Očistený pór nakrájame na kolieska.
V mise zmiešame zmes listových šalátov, pridáme hrušky, hrozno a pór.
Osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
V menšej miske zmiešame postrúhaný plesňový syr Nivu so smotanou a pridáme do šalátu.
Okoreníme a posypeme petržlenovou vňaťou.