Neúspech v chudnutí často súvisí s tým, čo máte po ruke v kuchyni. To, čo sa nachádza vo vašej kuchyni, vo veľkej miere súvisí s úspechom či neúspechom pri chudnutí.
Ak sa snažíte zbaviť nadbytočných kíl, skúste urobiť týchto deväť malých zmien, ktoré vám výrazne pomôžu. Kľúčom je, aby ste mali ovocie vždy dostupné a pripravené na konzumáciu.
Takže si umyte a prípadne pokrájajte melón, kivi, ananás, jablká či hrozno a skladujte ich v chladničke tak, aby ste ich mali na očiach a bola to prvá vec, po ktorej siahnete, keď máte chuť na niečo pod zub.
Ovocie a zelenina
Ak si zvyknete kupovať väčšie balenia ovocia a zeleniny a časť zmrazíte, urobíte niečo pre svoje zdravie a zároveň ušetríte. Zároveň ich budete môcť použiť do smoothies, jogurtov, cestovín, polievok či omeliet.
Šaláty sú sýte a nízkokalorické, málokomu sa však chce deň čo deň trápiť s jeho prípravou. Urobte teda veľkú porciu zeleniny a z nej si naberte vždy pred večerou a budete mať zeleninu vždy po ruke a môžete ju kombinovať v rôznych variantoch.
Vyrobte si vlastné “čipsy“
S čipsami, orieškami, chrumkami či cukríkmi to už tak býva – keď ich začnete jesť, neviete prestať, až kým nezmizne celý balíček. Skúste si teda vyrobiť vlastné zdravé balíčky, ktoré tvoria oriešky, pukance, syr a čerstvé ovocie. Výhodou je, že si ich môžete pripraviť tak, aby mali ideálny počet kalórií.
Nezdravým jedlom občas zhreší takmer každý, ale ak máte čokoládu, keksíky či sladené malinovky priamo doma, pokušenie je omnoho väčšie. Preto si tieto pochúťky skúste vyhradiť na výnimočné príležitosti.
Vhodné porcie
Keď si naberáte na tanier, často to nedopadne dobre, keďže ako sa hovorí, hlad má veľké oči. Takže si jedlo skúste odvážiť a uvidíte, že vaše predstavy o vhodných porciách možno boli trochu skreslené. Váhy a odmerky majte na očiach, aby ste na ne nezabúdali.
Človek má potrebu naplniť si celý tanier, takže vám môže výrazne pomôcť, keď si jednoducho vyberiete menší. Určite vám to pomôže urobiť zásadný krok dôležitý pre zdravý životný štýl, a to pravidelne jesť menšie porcie.
Kým si sadnete k stolu, odložte zvyšné jedlo. Vyhnete sa tak tomu, aby ste si po dojedení ešte pridali. Druhá porcia zvyčajne skutočne nie je potrebná a keď je jedlo schované, menej vás pokúša.