Pripravte sa na výnimočný chuťový zážitok s naším receptom na lahodný jablkový koláč s hrozienkami a škoricou. Táto sladká delikatesa je jednoduchá na prípravu a určite vás nadchne.
Pripravte sa na zážitok pre vaše chute. Tento recept na jablkový koláč so škoricou vás okamžite prenesie do sveta príjemných vôní a sladkých chuťových zážitkov. Nielenže je tento koláč neodolateľne chutný, ale je aj ľahký na prípravu.
Na prípravu budeme potrebovať takzvanú formu „srnčí chrbát“.
Suroviny:
- Dve väčšie jablká,
- hrsť hrozienok,
- 2 lyžičky mletej škorice,
- 4 vajcia,
- 1 vanilkový cukor,
- 80 g práškového cukru,
- 100 g zmäknutého masla,
- 150 g hladkej múky,
- 1 balenie kypriaceho prášku.
- Tuk a hrubá múka na formu.
Postup:
Očistené jablká nastrúhame nahrubo a zmiešame s hrozienkami a škoricou. Necháme stáť pokiaľ nevymiešame cesto.
Cesto si pripravíme nasledujúcim spôsobom: Do misy dáme žĺtky, vanilkový i práškový cukor a zmäknutý tuk. Šľaháme 15 minút. Potom pridáme jablkovú zmes, preosiatu múku s práškom do pečiva. Premiešame. Z bielok a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Zamiešame do cesta.
Cesto rovnomerne rozotrieme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy. Povrch zarovnáme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 150°C asi 25-30 minút. Po upečení ho necháme chvíľu vychladiť. Potom ho opatrne vyklopíme a pocukrujeme.