Recepty na nápoje pripravil exkluzívne pre značku MISTRAL Vladimír Baňák, Majster sveta v miešaní nápojov 2010.
Ingrediencie a postup prípravy bol zvolený tak, aby ste prípravu nápojov zvládli ľahko a rýchlo v pohodlí domova. Prekvapte svoju návštevu či deti exotickou chuťou čaju z čistého zázvoru z Nigérie či voňavej škorice z Indonézie. SPICY TEA sú navyše prírodné čaje bez akýchkoľvek aróm alebo iných prísad.
1. MINT & GINGER SURPRISE
4 – 4,5 dcl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Pure Ginger
cca 10 lístkov čerstvej mäty
1,5 – 2 cl bazový sirup
citrónová šťava
citrónová kôra
Príprava:
Do skleneného hrnčeka o objeme 4 – 4,5 dcl vložíme lístky mäty, citrónovú kôru (bez bielej vnútornej časti) a zalejeme vylúhovaným horúcim čajom Pure Ginger. Dosladíme bazovým sirupom a pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
2. PURE GINGER DREAM
2 dcl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Pure Ginger
1/4 pomaranču
trstinový hnedý cukor
badyán
škorica
citrónová šťava
Príprava:
V sklenenom hrnčeku na čaj roztlačíme na mesiačiky nakrájaný pomaranč, pridáme hnedý cukor, badyán, škoricu a zalejeme horúcim čajom Pure Ginger. Chuť vyvážime trochou citrónovej šťavy.
3. MULLED WINE by LEMON TWIST TEA
1,5 dcl červeného vína
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Lemon Twist
pomarančová kôra
med
Príprava:
Do horúceho červeného vína (nesmie vrieť) vložíme vrecko čaju Lemon Twist a pomarančovú kôru (bez bielej vnútornej časti). Necháme pár minút lúhovať a dosladíme medom.
4. VODKA & LEMON TWIST TEA
cca 15 cl horúci čaj MISTRAL SPICY TEA Lemon Twist
3 cl mango vodka alebo citrónová vodka
citrónová kôra
hnedý trstinový cukor
citrónová šťava
Príprava:
Do hrnčeka na teplé nápoje nalejeme horúci čaj Lemon Twist, pridáme vodku s mangovou príchuťou, citrónovú kôru. Dosladíme cukrom a chuť vybalansujeme trochou citrónovej šťavy.
5. MULLED WINE by CINNAMON SPICY TEA
1,5 dcl červeného vína
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
pomarančová kôra
med
Príprava:
Do horúceho červeného vína (nesmie vrieť) vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a pomarančovú kôru (bez bielej vnútornej časti). Necháme pár minút lúhovať a dosladíme medom.
6. HOT APPLE by TEA
2 dcl jablkový nefiltrovaný džús za studena lisovaný
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
Príprava:
Do hrnčeka vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a zalejeme horúcim jablkovým džúsom. Necháme lúhovať niekoľko minút a servírujeme. Pre alkoholickú verziu môžeme pridať 3 cl hnedého jamajského rumu alebo kvalitného brandy.
7. HOT MANGO by TEA
2 dcl mangový džús
práškové horké kakao
vrecko čaju MISTRAL SPICY TEA Cinnamon Spice
Príprava: Do hrnčeka vložíme vrecko čaju Cinnamon Spice a zalejeme horúcim mangovým džúsom, do ktorého sme pridali štipku horkého kakaa. Necháme lúhovať niekoľko minút a servírujeme.