Vynikajúca polievka, v ktorej skvelo vynikne jedinečná chuť špargle.
Na 4 porcie tejto polievky budeme potrebovať:
Suroviny:
200 ml smotany na šľahanie, 100 g brokolice, 100 g zelenej špargle, 100 g syra s bielou plesňou, 60 g masla, 50 g listového špenátu, 4 polievkové lyžice petržlenovej vňate, 1 kocka zeleninového bujónu, 1 l vody.
Postup:
Maslo rozpustíme vo väčšom hrnci a krátko na ňom opečieme na ružičky rozdelenú brokolicu.
Pridáme na malé kúsky nakrájanú a v pare uvarenú špargľu (hlavičky necháme na ozdobenie), premytý špenát a nasekanú petržlenovú vňať. K zelenine pridáme kocku bujónu, krátko opečieme a zalejeme vodou.
Privedieme do varu a pridáme smotanu. Povaríme, odstavíme a rozmixujeme. Pred podávaním ozdobíme hlavičkami špargle.