Vynikajúcu chuť špargle si môžete vychutnať aj vďaka tomto receptu.
Tento recept vám umožní vychutnať si vynikajúcu chuť špargle. Špargľu prichystáme varíme a potom ju zabalíme v lahodnom maslovom kréme so štipľavou paprikou, citrónovou šťavou a cibuľkou. Je to jednoduchý a chutný spôsob, ako užiť si túto sezónnu pochúťku. Bon appétit!
Suroviny:
- 500 g špargle,
- 250 g masla,
- 3 žĺtky,
- 1 kocku cukru,
- 1 malú cibuľku,
- 1 polievkovú lyžicu vínneho octu,
- mleté biele korenie,
- mletú štipľavú papriku,
- pár kvapiek citrónovej šťavy,
- soľ.
Príprava:
Špargľu umyjeme, ošúpeme a uvaríme vo vode dochutenej soľou a kockou cukru. V panvici roztopíme maslo a odstavíme. Do plytkej nádoby dáme žĺtky, trochu soli a mletého bieleho korenia. Nádobu vložíme do hrnca s horúcou, nie však vriacou vodou a zmes šľaháme do zhustnutia. Vyberieme z vody, za stáleho miešania postupne pridáme rozpustené maslo a najemno nakrájanú cibuľku. Ochutíme vínnym octom, štipľavou paprikou a citrónovou šťavou. Spolu s uvarenou špargľou upravíme na taniere a ihneď podávame.