Dnes máme pre vás recept, ktorý využíva netradičné druhy múky. Ale pozor, špaldová múka obsahuje menšie množstvo lepku, takže nie je vhodná pre celiatikov.
Špaldový hrozienkový koláč
Suroviny:
1 pohár (250 ml) ovsenej múky, 2 šálky špaldovej múky, 1 pohár ovsených vločiek, 2 lyžice melasy, 2 lyžice medu, 90 g hrozienok, 50 g nasekaných mandlí, 100 g sušeného bobuľového ovocia, 1 kypriaci prášok, 2 vajcia, 500 ml ovseného nápoja
Postup:
Ovsenú múku, špaldovú múku, ovsené vločky, melasu, med, hrozienka, nasekané mandle, sušené ovocie, kypriaci prášok, rozšľahané vajcia a ovsený nápoj spolu zmiešame v mise.
Keramickú podlhovastú zapekaciu misu vymastíme, vysypeme múkou a naplníme cestom. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C upečieme.
Po vychladnutí nakrájame a podávame so šľahačkou a s čerstvým ovocím.