Známa moderátorka v rozhovore prezradila, z čoho pozostáva jej jedálniček. V mnohom vás možno prekvapí.
Slovenská moderátorka Soňa Müllerová nemá rada ťažké pokrmy. „Mne tie ťažké veci, ktoré kedysi varili naše babičky, rôzne omáčky a prílohy a také tie kompletné jedlá, nechutia. Radšej mám ľahšie veci, šalátiky a tak,“ uviedla v rozhovore pre agentúru SITA. „Pre mňa je to normálna strava,“ podotkla 53-ročná rodáčka z Trenčína, ktorá je podľa vlastných slov čím ďalej tým viac zmätená z výživových trendov. „Už som z toho schizoidná, lebo raz povedia, že nie cukor, potom že áno tuky a tak ďalej, takže som si povedala a mám taký kľúč, že jem čo najmenej priemyselne spracované veci. To znamená, že ráno si už nedám Knäckebrot, ale dám si banán. Doobeda potom ovocie a poobede nejaké šaláty alebo jogurt na olovrant,“ priblížila s tým, že sa doslova vyhýba komplikovaným jedlám. „Neznášam tie komplikované veci. Mám pocit, že to moderné kulinárstvo je len o pretekaní – robí to hodinu a na tanieri to nie je ani vidieť,“ poznamenala Müllerová. „Ja si radšej našklbem šalát, dám si tam zeleninu, nasekám si tam tofu alebo kuracie prsia iba tak na grilovacom korení a dovidenia, nedramatizujem,“ povedala.
Štíhla blondínka pritom nefandí ani bio produktom. „Nie som ani fanúšikom bio potravín. Mám taký pocit, že je za tým kus komercie. A kto mi garantuje, že je to naozaj, že to tam nie je len napísané? Ja už toľkým veciam neverím… Jediné pravdivé bio je také, ktoré si vypestujete doma. A ani to nie je celkom bio, lebo ešte aj tá pôda je skoro všade nasýtená,“ povedala moderátorka, ktorej sa bio potraviny vidia zároveň veľmi predražené. „Bio produkty sa mi zdajú tiež veľmi drahé a nikto mi negarantuje, že sú naozaj bio. Na čom si však dám záležať – nekupujem polotovary. Nekupujem už ani cestoviny ani nič, čo je nejako upatlané, uhnetené alebo upečené. To nechcem,“ zdôraznila.