Aj dnes máme pre vás recept, ktorý treba určite vyskúšať – slané veľkonočné cupcakes s anglickou slaninou!
Na Slané veľkonočné cupcakes budeme potrebovať
Cesto
4 vajcia
250 g anglickej slaniny alebo údeného mäsa
50 g rastlinnej tukovej nátierky Hera Maslová príchuť
4 rožky
150 ml mlieka
3 lyžice hrubej múky
2 hrnčeky zelených byliniek, žihľavy, jarných cibuliek a čerstvého špenátu
Soľ a korenie
Krém
500 g čerstvého krémového syra
100 g Hery Maslová príchuť
Nasekané zelené bylinky
Na ozdobu
Natvrdo uvarené prepeličie vajíčka
Zelené bylinky
Kúsky dochrumkava vypraženej slaniny
POSTUP
Ideálne je použiť rožky jeden až dva dni staré. Nakrájajte ich na malé kúsky. Tie dajte do misky a zalejte mliekom. Osoľte, okoreňte a nechajte asi 15 minút nasiaknuť.
Oddeľte žĺtky od bielok. Žĺtky pridajte do misy ku kúskom rožkov a zamiešajte. Z bielok ušľahajte tuhý sneh. Do zmesi z rožkov vmiešajte v mise na kocky pokrájané mäso, hrubú múku a nasekané bylinky. Primiešajte rozpustenú maslovú Heru.
Veľmi opatrne vmiešajte tuhý sneh z bielkov. Ešte môžete jemne osoliť a okoreniť.
Cesto dajte do papierových formičiek na muffiny.
Pečte pol hodiny v rúre predhriatej na 180 °C. Nechajte úplne vychladnúť.Syr vyšľahajte so zmäknutou Herou a dajte do vrecúška na zdobenie so špičkou. Potom krémom ozdobte vychladnuté cupcakes. Navrch položte polovicu prepeličieho vajíčka uvareného natvrdo, kúsok byliniek, ktoré sú i v ceste a kocky dochrumkava opraženej slaninky.