Slaná pochúťka, pri ktorej vám zaručujem, že čoskoro zmizne

Slaná pochúťka, pri ktorej vám zaručujem, že čoskoro zmizne
Slaná pochúťka, pri ktorej vám zaručujem, že čoskoro zmizne Foto: ilustračné, GettyImages

Sú vhodné ako zdravá desiata alebo ako pohostenie na návštevu.

Ako pripraviť slané ovsené sušienky

  • Do mixéra dajte vločky, múku, soľ, ľanové semienko a mandle. Rozmixujte.
    Rozmixovanú zmes dajte do misky, zalejte vodou, pridajte olej a tekvicové semienka. Spracujte na cesto. Cesto sa bude lepiť na ruky, ale nepridávajte múku!
    Cesto v miske prikryte a nechajte 20 minút odpočívať. Uvidíte, že už sa nebude lepiť a bude hustejšia.
    Pečiaci papier ľahko pomažte olejom. Dajte naň cesto, prikryte ďalším papierom a rozvaľkajte rovnomerne po celej ploche.
    Teraz radielkom nakrájajte tvary. Dajte do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte do zlatista, cca 10 – 15 minút, podľa rúry.

Praktické

Cesto musí minimálne 15-20 minút odpočívať.
Po upečení skladujte sušienky na suchom mieste.

Obmena

Môžete pridať aj iné semienka. Skvelé sú s makom, rascou alebo napríklad pistáciami. Podľa toho, čo vám chutí.
Špaldovú múku môžete nahradiť aj celozrnnou pšeničnou.

Deti

Vhodné pre deti od 2 rokov, ale pozor na kusy orieškov.

Zdroj: www.jimejinak.cz

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom