Upečte maškrtu a darujte sladké srdiečka tým, ktorí si ich zaslúžia.
Na Sladké srdiečka budeme potrebovať:
400 g hladkej múky, 200 g masla, 3 žĺtky, 100 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, nastrúhaná kôra z chemicky neošetreného citróna, 50 g mletých lieskových orieškov.
Na naplnenie budeme potrebovať ½ šálky jahodovej marmelády a šťavu z 1 citróna.
Postup:
Múku preosejeme na dosku a pridáme na plátky pokrájané maslo. Do stredu múky dáme žĺtky, cukor, vanilkový cukor, citrónovú kôru a lieskové oriešky a vypracujeme na krehké cesto. Zabalíme ho do alobalu alebo do pergamenového papiera (papiera na pečenie) a na 2 hodiny odložíme do chladničky odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Cesto po častiach na pomúčenej doske rozvaľkáme a vykrajujeme srdiečka plné a druhé v strede s otvorom, ktorý sme urobili menšou formičkou v tvare srdiečka.
Plné tvary poukladáme na jeden plech. Srdiečka s otvorom na druhý. Pečieme približne 10 minút do zlatožlta na prostrednej priečke rúry. Upečené srdiečka opatrne širokým nožom vyberieme z plechu a necháme vychladnúť.
Jahodovú marmeládu vymiešame s citrónovou šťavou. Srdcia s otvorom posypeme práškovým cukrom. Plné tvary potrieme marmeládou a uložíme na ne srdiečka s otvorom.