S druhou májovou nedeľou každoročne vyvstáva otázka, čím našim drahým mamičkám vykúzliť úsmev na tvári. Pre tých, ktorí ešte nemajú vymyslenú pozornosť, prinášame tip na sladkú sušienkovú tortu v tvare M, k príprave ktorej vám stačí len pár ingrediencií a odhodlanie piecť s láskou. Ak pridáte na ozdobu želatínové cukríky a pár jedlých čerešňových kvetov, úspech je zaručený.
Je to práve mamička, ktorá nám ukázala všetky kúzla, ktoré sa dajú v kuchyni pripraviť. Odmeňte sa jej za to rovnakou mierou a upečte lahodný dezert, na ktorom si najlepšie pochutí v spoločnosti celej rodiny.
Sušienková torta v tvare „M“
Ingrediencie na linecké cesto:
300 g hladkej múky
3 g soli
180 g zmäknutého masla
130 g múčkového cukru
60 g vajec
Postup
- Všetky suroviny vložte do jednej misy a miešajte len tak dlho, pokým sa cesto nespojí. Zabaľte do fólie a chlaďte minimálne 30 minút.
- Následne cesto rozvaľkajte na jemne pomúčenej pracovnej ploche na hrúbku cca 3 milimetre. Z papiera či tenkého kartónu si vystrihnite písmeno M a podľa neho vykrajujte.
- Pečte na 170 °C, dozlata (cca 12 minút, záleží na type rúry). Nechajte vychladnúť a až potom zložte z plechu.
Ingrediencie na krém:
250 g mascarpone
100 g gervais
250 ml smotany 33%
50 g cukru krupice
Želatínové cukríky
Postup:
- Vychladené mascarpone, gervais a smotanu vyšľahajte spolu s cukrom. Ku koncu opatrne, nech sa krém neprešľahá.
- Do vzniknutého krému zapracujte nasekané cukríky Haribo Berries. Opatrne ozdobte jednotlivé písmená a vrstvite ich na seba.
- Vrch ozdobte zdobiacou špičkou, ozdobte celými cukríkmi aj ich cukrovými guličkami.
- Na ozdobu môžete použiť aj rôzne jedlé kvety, napr. čerešne.