Je tu čas čučoriedok. Aj vy patríte k ich milovníkom? Ak áno, určite vyskúšajte nasledujúci recept na skvelý čučoriedkový koláč. Je jednoduchý a rýchly.Jednoduchý a rýchly recept na čučoriedkový koláč, na ktorý použijeme takzvanú hrnčekovú mieru.
Suroviny
Z nasledujúcich surovín si pripravíme sirup, ktorý varíme 5 minút:
250 g Hery, 1 hrnček vody, 2 hrnčeky práškového cukru, 2 a pol lyžice kakaa. Po uvarení odložíme jeden hrnček tohto sirupu, ktorým sa nakoniec poleje vrch už upečeného koláča.
Do zvyšného sirupu pridáme jeden vanilkový cukor, 2-3 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky a kypriaci prášok. Nakoniec zamiešame jeden odcedený čučoriedkový kompót.
Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 17O °C asi 20 minút. Na horúci koláč vylejeme odložený sirup a posypeme mletými vlašskými orechmi.
Dobrú chuť.