Či už ide o oslavu, či len tak na pochúťku, tieto nugátové rezy rozvíria vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte tento recept a doprajte si lahodný zážitok.
Nechajte sa prekvapiť týmto nezvyčajným, no ohromujúco chutným receptom na nugátové rezy. Vyskúšajte tento recept a ocitnite sa v centre chuťového zážitku, kde sa nugátový krém spája s bohatou chuťou kakaa. Poďme na to!
Cesto
- 8 žĺtkov,
- 100 g krupicového cukru,
- 4 bielky,
- 80 g hladkej múky,
- 20 g kukuričného škrobu,
- 40 g kakaového prášku.
Krém:
- ½ mlieka,
- 1 balíček pudingového prášku s vanilkovou príchuťou,
- 2 žĺtky,
- 150 g cukru,
- 250 g masla,
- 100 g nugátu.
Na ozdobenie budeme potrebovať 100g čokoládovej polevy, 6 kandizovaných čerešní.
Postup:
Plech vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 220 °C. Žĺtky vymiešame do peny s 50 g cukru. Bielky so zvyšným cukrom vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme so žĺtkami. Pridáme preosiatu múku s maizenou a kakaovým práškom a zľahka zamiešame. Piškótové cesto natrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme 8 až 10 minút na prostrednej priečke rúry. Upečený plát vyklopíme na dosku a papier stiahneme. Necháme vychladnúť. Korpus rozrežeme na 3 pozdĺžne pásy.
Z mlieka, pudingového prášku, žĺtkov a cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do peny, postupne po lyžičkách doň zamiešame puding a roztopený nugát. Dva pláty korpusu natrieme krémom, prikryjeme tretím plátom, ktorý takisto natrieme krémom. Povrch polejeme čokoládovou polevou. Rozkrájame a každý rez ozdobíme krémom a čerešňou.