Pripravte si túto sviatočnú verziu horúcej čokolády s voňavým pomarančom, zázvorom, klinčekmi a škoricou. A aby to bolo extra-špeciálne, navrch dajte šľahačku!
Suroviny
150 ml mlieko
50 ml smotana na šľahanie
1/4 – 1/2 lyžičky tmavý hnedý cukor
1/2 ks pomaranč nastrúhaná kôra
1 štipka zázvor mletý
1 štipka škorica mletá
1 ks klinček
2 kvapky vanilkový extrakt
50 g tmavá čokoláda nasekaná
Na ozdobu
šľahačka
perníček alebo lotuska
Postup prípravy
KROK 1
Mlieko, smotanu, cukor, pomarančovú kôru a korenie zmiešajte v hrnci a potom na miernom ohni priveďte do varu. Zložte z platne a nalejte cez sitko do džbánu, klinčeky a pomarančovú kôru vyhoďte. Nalejte teplé mlieko späť do kastrólika a vmiešajte vanilku s čokoládou. Miešajte tak dlho, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí a nebude hladká.
KROK 2
Nalejte mlieko do hrnčeka. Navrch dajte kopček šľahačky a drvený perníček alebo sušienku a podávajte.
Zdroj: www.varimerychle.cz