Potešte svojich blízkych tradičným múčnikom.
Na Škoricový mrežovník budeme potrebovať
Suroviny
100 g polohrubej múky
150 g hladkej múky
250 g zemiakov
250 g práškového cukru
1 lyžička sódy bikarbóny
100 g masti
1 lyžica mletej škorice
Ríbezľový lekvár, posekané orechy na posypanie
Postup
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a vychladnuté najemno postrúhame. Pridáme cukor, múku, škoricu, tuk, sódu a spracujeme na hladké cesto.
Asi tretinu cesta oddelíme. Ostatné vyvaľkáme a uložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Celý povrch rovnomerne potrieme lekvárom a posypeme posekanými orechmi.
Z odloženého cesta urobíme dlhé úzke valčeky a poukladáme ich navrch koláča v tvare mriežky.
Upečieme do ružova a vychladnutý koláč pokrájame.