Asi málokto z nás dokáže odolať tejto talianskej pochúťke. Ak patríte k jej milovníkom, prinášame vám recept na chutnú Sicílsku pizzu.
Spotreba surovín a prísad na štyri pláty
500 g polohrubej múky, 1/4 l vlažného mlieka, 1 vajce, 30 g droždia, 1/2 čajovej lyžičky soli
Suroviny na vrch
Plech na pečenie vymastíme olivovým olejom. Múku preosejeme do misy. Droždie rozdrobíme do vlažného mlieka, pridáme k múke a so soľou a vajcom vypracujeme vláčne cesto. Zakryté cesto necháme 40 minút kysnúť.
Rajčiaky obaríme a olúpeme, pokrájame na kúsky a vložíme do misky. Očistenú cibuľu a cesnak nadrobno pokrájame, osolíme a spolu s 2 polievkovými lyžicami olivového oleja pridáme k nakrájaným rajčiakom.
Rúru vyhrejeme na 200 °C. Z kysnutého cesta vytvarujeme 4 hrubé placky a do každej vyhĺbime jamku. Placky uložíme na plech a naplníme rajčiakovou zmesou. Olivy rozpolíme, vykôstkujeme, ankrájame a spolu s rozmrveným syrom a oreganom posypeme plnku a pokvapkáme zvyškom oleja.
Sicílsku pizzu pečieme 25 až 30 minút na druhej priečke rúry odspodu.