Pripomeňte si nostalgiu veľkých tort a vyskúšajte recept, ktorý poteší vaše chuťové poháriky.
Na Schwarzwaldskú tortu budeme potrebovať
Suroviny:
100 g masla
100 g krupicového cukru
70 g olúpaných pomletých mandlí
100 g kakaového prášku
4 vajcia
1 balíček vanilkového cukru
50 g hladkej múky
50 g maizeny
2 čajové lyžičky prášku do pečiva
7 polievkových lyžíc čerešňovice na pokropenie krpusu
Šľahačka:1/2 l smotany na šľahanie, 1 polievková lyžica práškového cukru, 750 g kompótových višní, 1 polievková lyžica postrúhanej čokolády na ozdobenie a maslo na vymastenie formy
Postup:
Dno tortovej formy vymastíme maslom. Rúru vyhrejeme na 180 °C. Maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešame do penista, postupne zamiešame vajcia, mandle, kakao a naostatok preosiatu múku s maizenou a práškom do pečiva. Cestom naplníme formu a pečieme 30 až 40 minút na druhej priečke rúry odspodu.
Upečený korpus necháme 12 hodín odležať, potom ho dvakrát vodorovne rozrežeme. Spodný plát pokropíme čerešňovicou.
Smotanu s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Višne necháme odkvapkať. Dva pláty korpusu natrieme šľahačkou do výšky asi 2 cm a na vrstvu šľahačky uložíme višne. Vrchný plát natrieme len šľahačkou a ozdobíme postrúhanou čokoládou.
Po obvode povrchu torty nastriekame cukrárskym vrecúškom šľahačkové ružíce a do každej dáme višňu.