Doplňte vitamíny, minerály a potrebné omega-3 mastné kyseliny a buďte v lete fit. Tu je tip na skvelý recept na šalát s tuniakom.
Ingrediencie
- 1 filé z Calvo tuniaka vo vlastnej šťave v skle
- 3 hlávky rôznych druhov šalátov – napr. hlávkový, lollo rosso a rímsky
- 1 menšia mladá cuketa
- 1 červená cibuľa
- 3 vajcia
- 2 krajce celozrnného alebo iného chleba
Postup
Šalátovú oázu pripravíte za pár minút. Zo všetkých troch hlávok šalátov odstráňte staršie tuhé listy, zvyšok rozdeľte, dobre umyte, natrhajte na kúsky a nechajte osušiť. Opracovať je potrebné aj cuketu – ošúpte, nakrájajte na kocky, osoľte a nechajte odležať, potom ju na olivovom oleji dozlatista opečte. V oleji po cukete rovno opečte na kocky nakrájaný chlieb. Natrhané šaláty s cibuľou nakrájanou na kolieska nasypte do misy a zalejte klasickou zálievkou z našľahaného oleja s vínnym octom, cukrom, soľou a korením. Takmer hotový šalát posypte cuketovými oškvarkami a opečenými krutónmi, obložte odkvapkaným tuniakom a strateným vajcom.