Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom

Šalát s mozzarellou, prosciuttom a žltým melónom
Heineken

Skúsili ste už k jedlám namiesto vína dúšok kvalitného piva? Chuť a vzájomná prepojenosť s jedlom vás môže príjemne prekvapiť!

Suroviny na 4 porcie:

mozzarella /125g/ 1 ks, prosciutto /plátky/ 100g, melón žltý 400g, zmes drobných listových šalátov s rukolou 300g, semienka slnečnice 5 PL

zálievka:

citrón /šťava 4PL, med 2 PL, olivový olej extra virgine 8PL, soľ,korenie čierne čerstvo mleté

Postup:

1.šaláty umyjeme, natrháme, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke na šalát

2.plátky prosciutta, mozzarellu a šalát natrháme na veľkosť jedného sústa na vidličku.

3.semienka slnečnice opečieme na sucho

4.zamiešame zálievku dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením podľa chuti.

5.priamo pred podávaním suroviny na šalát premiešame a šalát zalejeme pripravenou zálievkou a posypeme semienkami.

Tipy:

Slnečnicové semienka môžte nahradiť píniovými. Ak namiesto prosciutta použijete schwarzwaldskú šunku,šalát získa ľahkú údenú príchuť. Mozzarella je najchutnejšia z buvolieho mlieka, di Buffala. K tomuto šalátu je vhodné podávať sladké ovocné pivo.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom