Skúsili ste už k jedlám namiesto vína dúšok kvalitného piva? Chuť a vzájomná prepojenosť s jedlom vás môže príjemne prekvapiť!
Suroviny na 4 porcie:
mozzarella /125g/ 1 ks, prosciutto /plátky/ 100g, melón žltý 400g, zmes drobných listových šalátov s rukolou 300g, semienka slnečnice 5 PL
zálievka:
citrón /šťava 4PL, med 2 PL, olivový olej extra virgine 8PL, soľ,korenie čierne čerstvo mleté
Postup:
1.šaláty umyjeme, natrháme, osušíme v čistej utierke alebo odstredivke na šalát
2.plátky prosciutta, mozzarellu a šalát natrháme na veľkosť jedného sústa na vidličku.
3.semienka slnečnice opečieme na sucho
4.zamiešame zálievku dochutíme malým množstvom soli a čerstvo mletým korením podľa chuti.
5.priamo pred podávaním suroviny na šalát premiešame a šalát zalejeme pripravenou zálievkou a posypeme semienkami.
Tipy:
Slnečnicové semienka môžte nahradiť píniovými. Ak namiesto prosciutta použijete schwarzwaldskú šunku,šalát získa ľahkú údenú príchuť. Mozzarella je najchutnejšia z buvolieho mlieka, di Buffala. K tomuto šalátu je vhodné podávať sladké ovocné pivo.