Šalát s kačacím mäsom a ovocím

Šalát z kačacím mäsom a ovocím
METRO/MAKRO

Ponúkame vám ďalší z rady skvelých receptov od šéfkuchára Vojta Artza.

Pre 4 osoby budeme potrebovať:

Šéfkuchár Vojto Artz
Šéfkuchár Vojto Artz Sandra Bombošová

200g údených kačacích pŕs

4 plátky toastového chleba

2 pomaranče

150g brusníc

200g miešaných listov rôznych šalátov

4 pl citrónovej šťavy

1 pl medu

soľ

čerstvo namleté korenie

4 pl oleja

Postup prípravy:

Pomaranče olúpeme a vyfiletujeme, aby ostali len čisté jednotlivé dieliky pomaranča.

Brusnice opláchneme, pridáme vodu, pomarančovú šťavu a dáme variť, potom odstavíme a necháme vychladnúť.

Šalátové listy umyjeme a osušíme.

Šalát upravíme na taniere aj s dielikmi pomaranča.

Citrónovú šťavu zmiešame s medom, osolíme, okoreníme a postupne prilejeme olej.

Takto pripravenou zálievkou pokvapkáme šalát.

Navrch rozdelíme plátky mäsa a brusnice.

Toasty opečieme dozlatova.

Ďalšie k téme

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom