Ponúkame vám ďalší z rady skvelých receptov od šéfkuchára Vojta Artza.
Pre 4 osoby budeme potrebovať:
200g údených kačacích pŕs
4 plátky toastového chleba
2 pomaranče
150g brusníc
200g miešaných listov rôznych šalátov
4 pl citrónovej šťavy
1 pl medu
soľ
čerstvo namleté korenie
4 pl oleja
Postup prípravy:
Pomaranče olúpeme a vyfiletujeme, aby ostali len čisté jednotlivé dieliky pomaranča.
Brusnice opláchneme, pridáme vodu, pomarančovú šťavu a dáme variť, potom odstavíme a necháme vychladnúť.
Šalátové listy umyjeme a osušíme.
Šalát upravíme na taniere aj s dielikmi pomaranča.
Citrónovú šťavu zmiešame s medom, osolíme, okoreníme a postupne prilejeme olej.
Takto pripravenou zálievkou pokvapkáme šalát.
Navrch rozdelíme plátky mäsa a brusnice.
Toasty opečieme dozlatova.