Pripravili sme pre vás druhý diel rozličných a hlavne rýchlych nátierok. Stačí si len vybrať podľa vlastnej chuti.
1. Krabia nátierka
Potrebujeme: 1 väčšie balenie krabích tyčiniek, 150 g najemno nastrúhaného tvrdého syra (Eidam), 1 cibuľa, 2 lyžice tatárskej omáčky, soľ, čierne korenie, citrónová šťava.
Krabie tyčinky najemno nakrájame, cibuľu nakrájame na kocky a všetko zmiešame so syrom a tatárskou omáčkou. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
2. Chrenová nátierka
Potrebujeme: 1/2 pohára chrenu, 100 g turistickej salámy, 1 mäkký tvaroh, 3-4 lyžice majonézy, soľ, korenie.
Salámu nastrúhame na hrubšom strúhadle, pridáme tvaroh, chren, majonézu, osolíme, okoreníme a poriadne premiešame.
3. Letná nátierka
Potrebujeme: 1 biely jogurt, 1 syr Lučina, 1 väčšiu mrkvu, pór, 2 varené vajcia, soľ, korenie.
Mrkvu a vajcia nastrúhame najemno. Pór nakrájame najemno a zmiešame s mrkvou, vajíčkom, potom pridáme jogurt, Lučinu, okoreníme a osolíme.
Nátierky pre fajnšmekrov: Cviklová nátierka
4. Lososová nátierka
Potrebujeme: 50 g údeného lososa, 3 natvrdo uvarené vajcia, 100 g masla, 1 cibuľa, citrónová šťava, 2 lyžice mlieka, soľ.
Maslo vymiešame do peny, pridáme nastrúhané vajce, lososa, cibuľu, mlieko, citrónovú šťavu a soľ. Všetko dôkladne premiešame.
5. Maďarská nátierka
Potrebujeme: 12 trojuholníčkov taveného syra, 400 g mäkkej salámy, 4 sterilizované uhorky, 1 cibuľa, 2 feferónky, 2 lyžice octu, 4 lyžice kečupu, 1 lyžica majonézy, mleté čierne korenie, soľ.
Kečup, ocot, korenie a soľ privedieme do varu a necháme vychladnúť. Salámu, syr, feferónky, cibuľu a uhorky pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vmiešame kečupovú zmes a majonézu. Dôkladne premiešame. Natierame na toasty.
6. Pikantná nátierka
Potrebujeme: 1 pohár zeleninovej zmesi Moravanka, 1 cibuľa, 1 celé nátierkové maslo, 200 g mäkkej salámy, 1 majonéza, korenie, soľ.
Na mäsovom mlynčeku pomelieme zeleninovú zmes, salámu a cibuľu. Spojíme s nátierkovým maslom a majolkou, osolíme a okoreníme. Natierame na chlebíčky či hrianky.