Tip na maškrtu: Ruská mazúrka s praženými lieskovými orieškami (recept)

Zákusok, torta, šľahačka, Ruská mazúrka, jedlo, recepty, šľahačková to
Tip na maškrtu: Ruská mazúrka s praženými lieskovými orieškami (recept) shutterstock.com

Doprajme si trošku exotiky z východu a zatancujme si ruskú mazúrku chutí. Recept na dobrotu nájdete v nasledujúcich riadkoch.

Na Ruskú mazúrku budeme potrebovať:

5 žĺtkov, 175 g práškového cukru, 1 polievková lyžica nastrúhanej kôry z 1 chemicky neošetreného citróna, 1 poliev. lyžica citrónovej šťavy, 250 g jemne zomletých pražených lieskových orieškov, 5 bielkov.

Krém: ¼ l šľahačkovej smotany, 2 polievkové lyžice Umu, 2 polievkové lyžice práškového cukru, tuk na vymastenie formy.

Postup:

Tortovú formu vymastíme. Rúru vyhrejeme na 190 °C. Žĺtky vymiešame do penista a za stáleho miešania postupne po častiach pridávame cukor. Miešame tak dlho, kým nevznikne krémovitá hmota. Do nej postupne zamiešame citrónovú šťavu, kôru a lieskové oriešky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a spojíme so žĺtkovou zmesou.

Cestom naplníme formu, zarovnáme a 50 minút pečieme na druhej priečke rúry odspodu. Len čo sa okraje cesta začnú oddeľovať od formy, rúru vypneme a korpus necháme v teplej rúre 15 minút odpočinúť. Upečený korpus necháme vychladnúť.

Smotanu vyšľaháme a zmiešame s cukrom a rumom. Povrch torty natrieme hrubou vrstvou šľahačky, boky môžeme ozdobiť praženými orieškami alebo lentilkami.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom