Reštaurácia v Japonsku servíruje väzenské menu

Reštaurácia v Japonsku servíruje väzenské menu

Na japonskom ostrove Hokkaido ľudia nemusia ísť za mreže, aby vyskúšali chuť väzenského jedla. Miestna reštaurácia varí presne podľa receptov neďalekej väznice Abashiri.

Ako chutí väzenské jedlo sa väčšina ľudí nedozvie, kým sa neocitne priamo za mrežami. Zvedavcom, ktorí hľadajú odpovede aj na netradičné otázky, však jedna japonská reštaurácia vyšla v ústrety. Kangoku Shokudo (Väzenská jedáleň) na druhom najväčšom japonskom ostrove Hokkaido sa rozhodla servírovať rovnaké jedlo, aké dostávajú miestni väzni, aj bez spáchania zločinu.

Reštaurácia v Japonsku servíruje väzenské menu

Všetky jedlá v ponuke reštaurácie sú pripravené podľa receptov neďalekej väznice Abashiri. Ryža s krúpmi, vyprážaná ryba, rezancový tanier, zeleninový šalát či typická japonská polievka miso – zdá sa, že obed v miestnom väzení je viac ako bohatý. Majitelia reštaurácie však priznávajú, že polievka nie je na dennom jedálnom lístku väzňov – často ju nahrádza len obyčajný čaj.

Jedlo tu servírujú na typických väzenských táckach – s čistotou, no bez akejkoľvek pompéznosti a celá porcia vychádza v prepočte na 6 eur. „Je ťažké nemať žiadne predsudky. Keďže ide o väzenské jedlo, predpokladal som, že porcie budú malé a bez výraznej chuti. Jedlo však na moje prekvapenie vytvorilo skutočnú explóziu chutí,“ uviedol reportér Rocket 24, ktorého do reštaurácie prilákala zvedavosť.

Presne s takouto stratégiou majitelia Kangoku Shokudo počítajú – prvýkrát má ľudí priviesť zvedavosť, ostatné razy už len výborné jedlo.

Reštaurácia v Japonsku servíruje väzenské menu

Skutočnosť, že zákazníci jedia väzenské jedlo, im opätovne pripomenie zariadenie reštaurácie. To sa podobá na väzenskú kantínu – nekonečne dlhé stoly sú ako stvorené pre veľkú spoločnosť, veľa súkromia však neponúkajú. I napriek skrátenej otváracej dobe (jedáleň je počas troch zimných mesiacov zatvorená, zvyšok roka servíruje jedlo len do 15:30) o zákazníkov nemá núdzu.

http://en.rocketnews24.com

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom