Zmrzlina vyrobená z krokodílich vajec je podľa manželov Ramosových výživnejšia a zdravšia ako rovnaké pochúťky zo slepačích vajec.
Reštaurácia vo filipínskom meste Davao zaradila do ponuky netradičný dezert, ktorý má chuťovým bunkám naservírovať unikátny zážitok. Ochranári prírody však nemusia mať obavy – pri výrobe krokodílej zmrzliny nepadajú za obeť žiadne predátory.
Zdravá alternatíva
Majitelia reštaurácie Sweet Spot, Dino a Bianca Ramos, sa do výroby krokodílej zmrzliny pustili po tom, ako im strýko daroval krokodílie vajíčka z neďalekej farmy Davao Crocodile Park. Manželia nevedeli, ako by ich mohli využiť, až sa Dino rozhodol nahradiť nimi tradičné slepačie vajcia v zmrzline.
„Ide o klasickú zmrzlinu, nechutí ako krokodílie mäso. Používame len krokodílie vajcia, vďaka ktorým je zmrzlina skutočne chutná,“ uviedol Dino.
Krokodílie vajcia obsahujú na rozdiel od slepačích až 80 percent žĺtka a podstatne viac živín, vďaka čomu je takto vyrobená zmrzlina zdravšou alternatívou. Krokodília zmrzlina však nie je v stálej ponuke jedálneho lístka.
„Krokodíly patria medzi ohrozené druhy, takže používame len vajcia, z ktorých sa nič nevyliahne alebo ktoré sú navyše,“ dodal majiteľ reštaurácie.
Materské mlieko, ryby i kravský jazyk
Netradičné chute zmrzliny netreba hľadať len na Filipínach. Londýnska cukráreň Icecreamist vzbudila pozornosť pred dvomi rokmi, keď začala ponúkať zmrzlinu z čerstvého materského mlieka s názvom Baby Gaga.
Zmrzlináreň v anglickom Whitby zasa predáva zmrzlinu v obľúbenej miestnej kombinácii fish and chips – teda vyprážanej ryby a hranolčekov.
Majstrom zvláštnych zmrzlinových chutí je však Japonsko, ktoré má v ponuke zmrzlinu s príchuťou surového konského mäsa, kravského jazyka či chobotnice. Trúfli by ste si?
www.dailymail.co.uk