Vyskúšali ste chlebovú tortu? Možno práve teraz je čas.
Spotreba surovín a prísad na tortovú formu s priemerom 26 cm.
Cesto:
50 g strúhanky z čierneho chleba, 2 vajcia, 6 žĺtkov, 1 polievková lyžica umu, 150 g krupicového cukru, 150 g pomletých mandlí, 50 g nastrúhanej čokolády na varenie, nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna, na špičku noža mletých klinčekov.
Poleva:
200 g práškového cukru, 2 polievkové lyžice umu, 2 polievkové lyžice vody
Postup:
Tortovú formu vymastíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C. Chlebovú strúhanku zmiešame s umom. Vajcia, žĺtky a cukor vymiešame do penista, pridáme mandle, čokoládu, citrónovú kôru, klinčeky a všetko spolu zmiešame. Naostatok zamiešame do hmoty umom nasiaknutú chlebovú strúhanku. Cesto dáme do formy a pečieme 60 až 70 minút na druhej priečke rúry odspodu.
Polevu si pripravíme tak, že preosiaty cukor zmiešame s umom a vodou. Ešte teplú tortu polejeme pripravenou polevou. Môžeme ozdobiť kandizovaným ovocím.